2021 - september 17 t/m 21

21 september 2021 - Oventje, Nederland

Als we op vrijdag de 17e vertrekken uit Gangelt, gaan we eerst nog even langs de Aldi om wat vierkante flessen met het groene konijntje in te slaan...

Daarna zetten we koers naar Lottum. Op minicamping de Rozenhorst is nog een plekje. Per 1 september zijn er nieuwe eigenaren en die zijn allervriendelijkst. Er is nog veel werk te doen op het terrein, daarom hebben ze het volgende bedacht: iedereen die 2 uur per dag meehelpt staat die dag gratis. Er is een kas met o.a. druiven, voor iedereen vrij te plukken, fruitbomen waar het valfruit gebruikt mag worden, een vuurplaats en een binnenruimte met spelletjes en leesvoer.

Op zaterdag doen we, nog steeds vergezeld van een zonnetje, een wandeling van zo'n 14 km door de mooie natuur rondom Lottum en Broekhuizen en langs de Maas met hier en daar een stop voor koffie met vlaai, een lunch of een biertje. Zeker een camping en omgeving om nog eens te bezoeken.

Op zondag zetten we koers naar Oventje, een minidorpje met een mooi gelegen minicamping en keurige camperplaats. Van daaruit is het slechts 4 km fietsen naar broer en jarige schoonzus in Uden, waar het op het terras 's middags lekker vertoeven is.

Op maandag is het nog steeds lekker weer en we trekken opnieuw de wandelschoenen aan voor een tochtje van (toevallig) weer zo'n 14 km door natuurgebied de Maashorst en via het dorp Zeeland voor wat proviand weer terug.

Op dinsdag nog een gezellige fietstocht van bijna 50 km met broer en schoonzus, afgesloten met een lekkere pannenkoek bij de Pannenkoekenbakker in Zeeland.

Op woensdag maar eens weer naar huis. De komende tijd zal het camperen wel op een laag pitje komen te staan vanwege andere activiteiten ...

Foto’s

3 Reacties

  1. Claudette Van Den Broek:
    22 september 2021
    Mooie plekjes, mooie natuur, mooi weer en nu op naar het mooiste plekje. Nog even geduld en veel succes.
  2. Ria Harmsen:
    22 september 2021
    Nog steeds bloeiende heide. Leuke cp’s. Wat zijn vierkante flessen met konijntjes???? Succes met jullie huis!
  3. mianno:
    23 september 2021
    Heb een foto toegevoegd van zo'n fles met een groen konijntje ....