2022 - jan - mei Van Vechtdal naar Reggedal

15 mei 2022 - Hellendoorn, Nederland

Sinds onze laatste blog van september 2021 is het wat stil geworden met betrekking tot het reizen. Dat komt niet omdat we niet meer camperen maar doordat we een beetje druk waren …

Het begon doordat we begin april 2021 dachten ons droomhuis gevonden te hebben, alleen was de prijs een onmogelijk obstakel, dus maar weer uit ons hoofd gezet. Echter, een paar maanden later, na enkele afhakende kopers en een eigenaar die inmiddels geëmigreerd was en nu eindelijk wel eens van het huis af wilde, viel er te praten en konden wij tóch eind juli het huis kopen.

Kortom, sinds officieel 15 oktober zijn we de trotse eigenaren. Na noeste arbeid (mét deskundige hulp) is het geheel geworden zoals wij het in gedachten hadden. De keuken is badkamer geworden, de eetkamer is slaapkamer annex bureauhoekje geworden. Het toilet en een halletje zijn omgetoverd tot keuken.

De inrit achterom is verhard en daarbij hebben we een camperplaats voor familie en vrienden gemaakt. De schuur is wat verfraaid en voorzien van een garagedeur zodat de Spitfire ook een mooi plekje heeft.

Véél geregel, onmogelijk vroeg opstaan, nog meer geregel, wijzigen van plannen enzovoort én heel veel meehelpen zo veel we konden (slopen, vegen, opruimen, schuren, schilderen, boren enz.)

Op 28 december 2021 zijn we verhuisd en wonen wij dus in Hellendoorn tussen de Reggevallei en de Sallandse Heuvelrug in. Midden in de natuur, maar ook in de ‘bewoonde wereld’ met alle voorzieningen op loop- of fietsafstand en we hebben er nog geen minuut spijt van.

Sinds ongeveer begin maart is het telkens weer een verrassing wat er buiten op het erf allemaal groeit en bloeit en wat er allemaal op komt. Het stukje ‘bos’ vult zich al redelijk snel weer met allerlei ‘bosplantsoen’ zoals dat heet. Ook bloeien en groeien de appel-, peren-, noten-, kersen en kastanjebomen en hebben we ook al rabarber, bessenstruiken en doornloze bramen ontdekt, alsmede forsythia’s, magnolia’s, en rododendrons enzovoort.  Kortom, heerlijk om daar elke dag weer van te kunnen genieten.

In de fotoserie nog wat foto’s van voor en na de verbouwing en dergelijke.

Zo langzamerhand weer tijd om de camper weer uit te laten….

Groetn uut Heldern!

Foto’s

4 Reacties

  1. Brrrt:
    15 mei 2022
    Wij hebben het met eigen ogen mogen aanschouwen en het is inderdaad prachtig...... Goed gedaan.
  2. Ria Harmsen:
    15 mei 2022
    Prachtig!
  3. Cees en Ans Smit:
    15 mei 2022
    Ziet er geweldig uit. Prachtig zo'n stukje natuur voor je zelf.
  4. Henk & Alice:
    16 mei 2022
    Geweldig.